A legutóbbi napok történései, az innováció politika irányításában beállt személyi változások, s az ezzel járó szemléleti vita okán úgy tűnik számomra, hogy értelme lehet a 2013-ban útjára indított innováció szakmai kérdésekkel foglalkozó blog ismételt aktivizálásának.

A szokásoknak megfelelően heti rendszerességgel veszünk górcső alá egy-egy aktuális témát, amelyekről szóló rövid írásokban igyekezünk kifejteni álláspontunkat. 

Pálinkás József az NKFIH éléről való menesztése után több lapnak is adott interjút, amelyekben kifejti a K+F és az innováció fogalmával kapcsolatos szemléletét, a munkája során képviselt álláspontját, ami több ponton is élesen szembe megy Palkovics László miniszer nézeteivel. Nagyon hasznos dolog ez a nyilvánosság előtt folyó vita, mert így ehhez a vitához talán mások is hozzászólnak, hozzászólhatnak. 

A magam részéről több egymást követő rövid írásban teszek kísérletet arra, hogy több lényeges kérdésben kifejtsem a véleményemet, s ezennel erre biztatnék másokat is.

 

dr. Reith János

A bejegyzés trackback címe:

https://innovacio.blog.hu/api/trackback/id/tr6414149953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Torro 2018.07.30. 11:06:28

Na végre! Már éppen ideje volt, hogy valamilyen változás történjen az innováció politikában! Az eddigi kész csőd volt. Csak azt nem tudom, hogy hová tart most Palkovics?
süti beállítások módosítása