4.jpg 

A Direct-Line Kft. az idei évben immár negyedik alkalommal, ezúttal a Nemzeti Innovációs Hivatallal közösen szervezi meg hagyományos, innovációpolitikai kérdésekkel foglalkozó konferenciáját. A tervezett program az alábbi linken található:

 

 http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2014/11/valodo_innovacio4_program.pdf

 A 2011-től megrendezett konferenciák mindegyikét a nyílt, őszinte párbeszéd jellemezte, hiszen úgy az előadók, mint a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy véleményüket őszintén elmondhassák, vitáikat lefolytathassák. A konferenciasorozat előző három alkalom eseményén elhangzott előadások az alábbi linkeken megtalálhatók:

 http://www.dldh.hu/cegunkrol/letoltheto-anyagok/konferenciak/letoltheto-eloadasok/marcius-31-konferencia 

http://www.dldh.hu/cegunkrol/letoltheto-anyagok/konferenciak/letoltheto-eloadasok/kozos-cel-a-valodi-innovacio-2

http://www.dldh.hu/cegunkrol/letoltheto-anyagok/konferenciak/letoltheto-eloadasok/kozos-cel-a-valodi-innovacio-3

 A korábbi konferenciák során a belvárosi környezethez szokott résztvevők közül többen is megjegyezték, hogy különös hangulatot adott az eseménynek a helyszínválasztás. Olyan ipari környezetben került sor ugyanis az előadásokra, ahol az innovációról nem csak beszélni képes a házigazda cég, hanem a mindennapokban műveli is azt. A vendégek a szünetekben több fejlesztési projekt posztereit, prototípusait, makettjeit és modelljeit tekinthették meg és próbálhatták ki, amelyek az éppen aktuálisan futó munkákhoz kapcsolódóan a házban megtalálhatók voltak. A vetített képes előadások informatikai környezetét adó HaXSoN rendszer is a cég egyik jelentős fejlesztése.

 A konferencia címének a megfogalmazása kissé provokatív módon igyekezett és igyekszik ma is felhívni a figyelmet arra az innovációt akadályozó tényre, amely röviden a „szakadozott innovációs lánc” elnevezéssel ment át a köztudatba. Az ebből származó feladat, a közös cél tehát egy szakadásmentes innovációs lánc kialakítása, amelynek az utóbbi hónapok történései alapján egyre nő az esélye. 

 A valódi innováció kifejezés megalkotását az a szintén innovációt akadályozó körülmény tette szükségessé, hogy a mai Magyarországon, de a világban is számos nem valódi, azaz látszat megújulás található, amelyekre jelentős források pazarolódnak el. 

 Az innováció lényegét a kiváló ötletek minél szélesebb körben való „elterjesztése” adja. Éppen ezért úgy láttuk jónak, ha a konferencia gondolatiságát megtartva olyan szereplők bevonásával folytatódhat az immáron hagyománnyá lett konferenciasorozat, akik az adott terület hivatalos képviselőinek tekinthetők. E szellemben idén  – miután nagy örömünkre elfogadták a felkérést – a Nemzeti Innovációs Hivatallal közösen szervezzük az eseményt. 

A program összeállításakor elsőrendű szempont volt mindenkor az, hogy az előadók és a részvevők  a hazai innovációt reprezentatív módon képviseljék. Megjelenhessenek mindazok a nézőpontok, amelyek egy teljes körű kép kialakításához szükségesek. Nem célozhatja meg természetesen egy konferencia nap azt, hogy minden résztvevő minden kérdésben konszenzusra jusson, de lehetőséget teremthet arra, hogy minden megfontolásra érdemes érv elhangozhasson.

A korábbi konferenciák szervezőiként örömmel konstatáltuk, hogy az itt elhangzott értékelések, javaslatok – még a szóhasználatot is megtartva – évekkel később visszaköszönnek a döntés-előkészítési céllal íródott anyagokban.

Bízunk benne, hogy a negyedik alkalommal megrendezett konferencia sem okoz majd csalódást, s az előadók, valamint a vendégek is értékes gondolatokkal gazdagodva térhetnek vissza munkájukhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innovacio.blog.hu/api/trackback/id/tr396879723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása